Politika privatnosti

Izjava o privatnosti na internetskim stranicama

 

LUCIJA d.o.o. Vara┼żdinska 96, Novi Marof┬á (dalje u tekstu: voditelj obrade) kao voditelj obrade prikuplja Va┼íe osobne podatke u razli─Źite svrhe s ciljem prodaje proizvoda ili ugovaranja usluga, te se u prikupljanju i obradi Va┼íih podataka vodi na─Źelom transparentnosti i sigurnosti.

 

Ova Izjava sastavljena je s ciljem ispunjavanja uvjeta u pogledu zakonitosti obrade osobnih podataka i drugih uvjeta utvr─Ĺenih i propisanih Uredbom (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i vije─ça o za┼ítiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (dalje u tekstu: Op─ça uredba o za┼ítiti podataka).

Ova Izjava o privatnosti primjenjuje se od 25. svibnja 2018. Molimo, pa┼żljivo pro─Źitajte ovaj dokument kako biste razumjeli kako voditelj obrade koristi i ┼ítiti Va┼íe osobne podatke.

 

Kori┼ítenjem ovih internetskih stranica suglasni ste s na─Źinom prikupljanja i obrade podataka opisanim u ovoj Izjavi o privatnosti.

 

NA─îIN I VRSTE OSOBNIH PODATAKA KOJE PRIKUPLJAMO

Poslovno uvjetovani podaci

Prikupljamo va┼íe podatke koje nam vi stavljate na raspolaganje koji su potrebni za poslovni odnos, kao ┼íto su ime i prezime, adresa, podaci za kontakt (adresa e-po┼íte, broj telefona), osobni identifikacijski broj (OIB), i obra─Ĺujemo ih tijekom trajanja na┼íeg ugovornog odnosa.

 

To uklju─Źuje i podatke neophodne za izvr┼íenje usluga, te izdavanje ra─Źuna, i podatke prikupljene prilikom komunikacije s nama (npr. kontaktni podaci).

 

Web stranica

Kori┼ítenje internetskih stranica voditelja obrade anonimno je i ne zahtijeva otkrivanje Va┼íeg identiteta ili drugih osobnih podataka. Op─çenito, mo┼żete posjetiti na┼íu web stranicu bez otkrivanja osobnih podataka o sebi.

 

Ne prikupljamo osobne podatke o vama kada posjetite ovu web stranicu, osim ako dobrovoljno ne pošaljete podatke pomoću dostupnog kontakt obrasca ili  izravno putem e-mail adrese.

 

Informacije koje ispunite (osobne informacije kao ┼íto su va┼íe ime, adresa e-po┼íte,) ili po┼íaljete izravnom porukom e-po┼íte biti ─çe obra─Ĺene i pohranjene kako bismo vas mogli kontaktirati.

Obrada Va┼íih osobnih podataka koje nam dostavite putem kontakt obrasca temelji se na na┼íem legitimnom interesu da nudimo na┼íe proizvode ili usluge, za koje ste vi iskazali interes, i na taj na─Źin odgovaramo na Va┼í zahtjev.

 

ROK POHRANE VAŠIH OSOBNIH PODATAKA

Prethodno navedene podatke obra─Ĺujemo tijekom trajanja na┼íeg poslovnog odnosa i pohranjujemo do ispunjenja svrhe njihova prikupljanja.

S obzirom na zakonske obveze va┼íe osobne podatke zadr┼żavamo u skladu s na┼íim opravdanim legitimnim interesom u narednom razdoblju. To zna─Źi da ─çemo izbrisati Va┼íe osobne podatke kada ti podaci vi┼íe ne─çe biti potrebni za poslovni odnos s vama kao klijentom.

 

SIGURNOST VAŠIH OSOBNIH PODATAKA

Primijenili smo prikladne tehni─Źke i organizacijske mjere kako bismo za┼ítitili Va┼íe osobne podatke od gubitka, kra─Ĺe, nezakonitog pristupa ili sli─Źnih incidenata. Broj osoba s pristupom Va┼íim osobnim podacima je ograni─Źen i samo ─çe ovla┼íteni zaposlenici voditelja obrade imati pristup Va┼íim osobnim podacima.

Voditelj obrade ne prodaje, iznajmljuje ili posu─Ĺuje osobne podatke korisnika internetskih stranica tre─çim stranama i ┼ítiti Va┼íe osobne podatke od neovla┼ítenog pristupa.

 

PRAVA ISPITANIKA I NA─îIN OSTVARIVANJA PRAVA

Voditelj obrade po┼ítuje pravo na privatnost, podatke prikuplja i obra─Ĺuje samo uz postojanje zakonitih osnova obrade te ispitanici u svakom trenutku zadr┼żavaju odre─Ĺena prava u odnosu na obrade njihovih podataka.

Ispitanici imaju sljede─ça prava:

Pravo na pristup podacima – ispitanik ima pravo dobiti od voditelja obrade potvrdu o svim podacima koji su o njemu prikupljeni.

Pravo na ispravak – ispitanik ima pravo na ispravak neto─Źnih osobnih podataka.

Pravo na brisanje – ispitanik ima pravo ishoditi brisanje osobnih podataka koji se na njega odnose.

Pravo na ograni─Źenje obrade ÔÇô ispitanik ima pravo na ograni─Źenje obrade.

Pravo na prijenos podataka – ispitanik ima pravo da osobne podatke koji su u strojno ─Źitljivom formatu prenese drugom voditelju obrade.

Pravo na prigovor – ispitanik ima pravo ulo┼żiti prigovor na obradu osobnih podataka.

Ispitanik ima pravo u svakom trenutku zahtijevati realizaciju bilo kojeg od gore navedenih prava.

 

U slu─Źaju da ┼żelite saznati vi┼íe o tome koje podatke pohranjujemo te na koje na─Źine, ili bilo ┼íto vezano uz za┼ítitu osobnih podataka slobodno nas kontaktirajte na┬álucija@lucija-nm.hr

 

PRAVO NA PODNO┼áENJE PRIGOVORA NADLE┼ŻNOM TIJELU

 

Ukoliko kao ispitanik smatrate da je obrada osobnih podataka koju provodimo protivna propisima o za┼ítiti osobnih podataka, mo┼żete se obraditi┬á Voditelju obrade putem na┼íeg kontakt obrasca na internetskoj stranici ili poslati e-po┼ítu na┬álucija@lucija-nm.hr

Na va┼í ─çemo zahtjev odgovoriti u┬ánajkra─çem mogu─çem roku, a┬ánajkasnije mjesec dana od primitka va┼íeg zahtjeva. U┬áslu─Źaju nemogu─çnosti sigurne potvrde┬áva┼íeg identiteta bit ─çemo slobodni zatra┼żiti dodatnu provjeru va┼íeg identiteta.

 

Svoj prigovor tako─Ĺer mo┼żete uputiti i nadzornom tijelu – Agencija za za┼ítitu osobnih podataka, Zagreb, Marti─çeva 14, a od 25. svibnja 2018. godine i nadzornom tijelu unutar EU-a.

POVREDA PODATAKA

U slu─Źaju kr┼íenja privatnosti podataka ili naru┼íavanja integriteta podataka unutar na┼íe ili baze nekog od na┼íih ugovorenih partnera obavijestiti ─çemo nadle┼żna tijela te sve relevantne osobe u roku 72 sata od nastalog prekr┼íaja.

 

UNAPRJE─ÉENJE OVE POLITIKE PRIVATNOSTI

Izjava o privatnosti se mo┼że izmijeniti u bilo kojem trenutku objavom na stranici┬á www.lucija-nm.hr te izmjene stupaju na snagu po samoj objavi na stranici. Iz istoga razloga molimo kupce i posjetitelje odnosno ispitanike da periodi─Źno provjere stranicu o potencijalnim izmjenama jer ne─çe biti eksplicitno obavije┼íteni o promjenama.

Ova Izjava o privatnosti stupa na snagu i primjenjuje se od dana 25. svibnja 2018. godine.